Asociația Românã de Închirieri

 

MISIUNE

  • Asociația Românã de Închirieri dorește sã reprezinte majoritatea firmelor de închirieri utilaje și echipamente pentru industrie si construcții din România prin promovarea activã a conceptului de închirieri utilaje. 
  • ARI dorește sã susțina, în mod transparent, pentru toți membri din piațã - clienți, furnizori, instituții de reglementare, ingineri - un standard ridicat de siguranțã, profesionalism și bune practici care sã permitã dezvoltarea sãnãtoasã a pieței de închirieri din Romania în context European.
  • ARI dorește sã reprezinte interesele membrilor sãi în fața terțelor pãrți implicate la nivel national și international: guvern, parlament, asociații naționale și internaționale, etc.

 

Obiective principale:

 

  1. Dezvoltarea și popularizarea conceptului de închirieri utilaje si echipamente în România.
  2. Îmbunatãțirea permanentã a legislației și practicilor naționale în vederea alinierii la cele mai noi standarde europene în vigoare.
  3. Protejarea membrilor sãi în fața riscurilor de furt și abuz de incredere.
  4. Stabilirea unui cod național de conduitã și bune practici care sã asigure un înalt standard de siguranțã și transparențã pentru parțile implicate în industrie (clienți, furnizori, asiguratori, finanțatori, operatori, organe de stat, Asociații internaționale, etc).
  5. Comunicarea de informații statistice de incredere cãtre membrii asociației care sã permitã acestora îmbunãtãțirea performanțelor proprii în contextul unei permanente schimbãri.